Over Bloggen Baart Kunst

Mijn naam is Merel, blogger op mama-/lifestylemagazine DeMamagids.nl, samen met Ro en moeder van de drie prachtige, eigenwijze dochters die je hier op de foto ziet. We wonen met ons gezin midden in de polder, onder de rook van Rotterdam.

Nutteloze weetjes over mij? Ik ben bloedfanatiek in spelletjes, een familiemens, gek op goed gevonden woordgrapjes en lekker eten (lees: chocola, pizza en bitterballen). Daarnaast probeer ik op mijn manier de wereld een stukje mooier te maken door niet zo vaak meer te schelden in de auto, zomaar een complimentje te geven aan een wildvreemde en eens wat vaker in het dieper te springen – onzeker of niet.

Hoe dat alles leidde tot Bloggen Baart Kunst?

Na ruim anderhalf jaar aanmodderen met Lotus Writings kreeg ik een bijzondere aanbieding: of ik mee wilde op blogweekend naar Zuid-Limburg met zeven andere vrouwen. Op dat moment kende ik niemand écht goed, alleen via internet. En toch besloot ik met mijn ogen stijf dicht te springen. Bang voor botsingen, huiverig voor het onbekende, maar tegelijkertijd stiekem vol enthousiasme over dit nieuwe avontuur.

Eenmaal daar bleek het hartstikke gezellig én leerzaam. Ik ontdekte namelijk dat werkelijk niemand mijn website kon vinden via Google. Oeps! Sinds dat moment ging er een knop om: waarom kwamen ze niet op mijn website? Wat deed ik verkeerd? En waarom kostte het allemaal zo immens veel tijd om mijn complete website te optimaliseren?

Toch beet ik me erin vast. Toen ik eenmaal doorhad waar het misging, kon ik verbeteringen maken aan mijn site. Zodanig dat ik de cijfers binnen een jaar opkrikte van 6.000 naar ruim 25.000 unieke bezoekers per maand, waarvan een groot deel afkomstig is en was via Google. Inmiddels kan ik me daarom expert noemen in hoe het zeker niet moet, maar, belangrijker, ook hoe het dus wél moet.

Om even terug te komen op mijn introductie: helaas kan ik je hier geen bitterbal aanbieden, maar gelukkig kan ik mijn kennis wel met je delen. Aangezien ik zo’n beetje alle fouten heb gemaakt die je maar kan verzinnen, is de kans groot dat ik ook voor jou een pasklare oplossing heb.

Ik help je op Bloggen Baart Kunst daarom graag met handige tips en tricks, met name voor bloggers. Voor meer technische informatie laat ik bovendien regelmatig gastbloggers aan het woord. Via de Blog vind je heel veel informatie over beginnen met bloggen en de professionelere aanpak. En voor wie écht grondig de diepte wil ingaan, is er de Webshop met uiteenlopende cursussen. Van een stapsgewijze aanpak om je SEO te verbeteren tot een aantrekkelijk geprijsd totaalpakket.

Liefs,
Merel

P.S. Wil je me graag iets vragen of heb je suggesties voor een nieuwe blog? Denk je dat je een leuk gastblog-onderwerp hebt? Laat hieronder dan een reactie achter of mail me en ik kom er zo snel mogelijk op terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *