Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Wie zijn we?

Ons website-adres is: https://www.bloggenbaartkunst.nl.

Hier vind je handige tips over hoe je beter kunt leren bloggen, in de toekomst ook mijn e-book en andere zaken die interessant kunnen zijn voor bloggers of zakelijke klanten.

Mijn naam is Merel van Berkel, eigenaresse van mamablog Lotus Writings. Sinds 2018 ben ik professioneel blogger en te vinden bij de Kamer van Koophandel onder nummer 70380538. Je kunt me voor vragen of opmerkingen bereiken op dit e-mailadres.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren en nieuwsbrief

In het contactformulier vraag ik om je naam en e-mailadres, zodat ik antwoord kan gegeven. Ik gebruik deze niet voor andere doeleinden.

Wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg ik alleen je naam en opgegeven e-mailadres te zien. Mocht je in de toekomst besluiten je uit te schrijven, dan kun je dat via de daarvoor bestemde knop in de nieuwsbrief doen. Hiermee verwijder je je mailadres automatisch uit mijn gegevensbestand; ik sla ze niet extern op.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijke cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics

Wie mijn website voor de eerste keer bezoekt, krijgt onderaan een melding waarin staat dat Bloggenbaartkunst.nl gebruik maakt van cookies. Ik gebruik op mijn website namelijk Google Analytics. Dit programma houdt voor mij hoeveel bezoekers Lotuswritings.nl bezoeken en meet daarbij (collectief, dus niet individueel) enige andere relevante gegevens. Denk aan: woonplaats, geslacht en hoelang je op mijn website blijft. Dat doe ik omdat bedrijven graag willen weten of mijn website regelmatig wordt bezocht en of mijn doelgroep het voor hen relevant maakt om samen te werken.

Met wie we jouw data delen

Als eigenaresse van Bloggenbaartkunst.nl ben ik de enige die toegang heeft tot alle voorgenoemde gegevens. Mijn gastbloggers hebben die mogelijkheid niet en zullen die ook niet krijgen.

Ik zal alleen jouw persoonsgegevens delen met een derde wanneer je een winactie hebt gewonnen. Hiervoor geef je automatisch toestemming als je deze gegevens aan mij verstrekt.

Je persoonsgegevens worden opgeslagen op de servers. Deze zijn eigendom van de host van mijn website, Antagonist uit Enschede. De servers staan alleen in Nederland. Er worden dus geen gegevens buiten Nederland opgeslagen.

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Jouw contactinformatie

Op mijn blog verzamel ik persoonsgegevens. Het is belangrijk dat je hiervan als lezer op de hoogte bent. Het gaat daarbij om je:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Webadres
  • IP-adres

Anders dan deze gegevens automatisch opslaan om je reactie te kunnen tonen, zoals hierboven is uitgelegd, doen we niet.

Uitzondering

Wanneer je op mijn website komt en ik beoordeel je reactie als spam of onbehoorlijk, dan behoud ik mij het recht voor je e-mail- of IP-adres te blokkeren.

Aanvullende informatie

Hoe we jouw data beveiligen

Ik doe er alles aan om jouw gegevens zo goed mogelijk te beveiligen. Onderdeel daarvan is een zwaardere plug-in (All-in-one WP Security & Firewall) o.a. die inlogpogingen beperkt, een sterke firewall heeft en mij extra helpt om je gegevens veilig te kunnen bewaren.

Welke datalek procedures we geïmplementeerd hebben

Zie voorgaande.

Van welke derde partijen we data ontvangen

We ontvangen alleen berichten via e-mail van partijen die ons benaderen. Het gaat dan om persberichten of persoonlijk verzoek (vragen over bloggen of we een bericht op de Facebookpagina willen plaatsen). Vanzelfsprekend gaan we

Wat voor geautomatiseerde besluiten we nemen en profilering we doen met gebruikersgegevens

Gebruikersdata worden niet verzameld. Via Google Analytics hou ik alleen bij welke pagina’s op deze website worden bezocht en hoeveel bezoekers wij per dag krijgen. Persoonlijk gegeven worden daarbij niet opgeslagen.

Openbaarmakingsverplichtingen van de industrie

Nvt.

Jouw rechten

INZAGE, RECTIFICATIE OF WISSEN

Je hebt recht op inzage van de gegevens die ik van je verzamel, je mag mij vragen om ze te rectificeren of te wissen. Ik ben verplicht om dat te doen als je ernaar vraagt.

BEZWAAR MAKEN TEGEN VERWERKING

Je mag bezwaar maken tegen het verwerken van je persoonsgegevens

INTREKKEN TOESTEMMING

Als je eerder toestemming hebt gegeven om je persoonsgegevens te gebruiken, kun je die toestemming alsnog intrekken zonder opgave van redenen.

KLAGEN BIJ AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS

Mocht het verwerken van de persoonsgegevens volgens jou niet op de juiste manier gaan, dan kun je altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.