gekste dingen die mensen doen om prijs te winnen

Opmerkelijke dingen die mensen doen voor winacties

Dat winacties nog weleens bijzondere deelnemers aantrekken voor je website, herkennen we denk ik allemaal wel. Maar deze maken het wel heel erg bont!

Wat mensen doen voor een winactie

Nep accounts aanmaken

Het aanmaken van een nepprofiel op Facebook ken ik wel. Ik speelde een tijd fanatiek Farmville en deed dat ook met een paar fictieve deelnemers. Is misschien niet best (want hoe verslaafd ben je dan), maar toch nog relatief onschuldig. Ik deed er uiteindelijk niemand kwaad mee. Anders wordt het wanneer je met verschillende nep-accounts gaat meedoen aan een winactie.

Dat overkwam me afgelopen jaar. Ik ontdekte dat één deelnemer meedeed met maar liefst vier verschillende ‘personen’. De profielen bleken ook niet bepaald in zijn of haar voordeel te pleiten en na nog meer onderzoek ontdekten we dat er nog veel meer profielen waren. Ongelooflijk! Dat bleek ook wel uit de reacties op Facebook onder mijn blog en die van Miriam.

Vragen aan onbekenden of ze tips hebben om meer te kunnen winnen

Dit overkwam een collegablogger laatst. Ze had een hele toffe prijs gewonnen en kreeg vervolgens een persoonlijk berichtje waarin de ander vroeg om tips: ‘Ik wil dit al heel lang winnen, maar het lukt steeds niet. Heb jij nog een advies?’ Ze kenden elkaar niet en dus had deze persoon de winnares opgezocht op Facebook. Gaat wel heel ver, toch?

Een triest verhaal in de strijd gooien

Vaak zie je tussen de regels door wel of iemand de waarheid vertelt. Maar soms worden bepaalde trieste verhalen echter de wereld in geholpen, allemaal in de hoop om meer kans te maken op die prijs. Er zit namelijk echt een verschil in een tegenslag benoemen of uitbuiten. Helaas voor deze mensen werkt het bij de meeste bloggers zo dat je dan gewoon wordt uitgesloten van deelname.

Je aansluiten bij een prijsvragenforum

Hoewel dit misschien niet heel bizar is (en bovenstaande drie meer zeggen over je persoonlijkheid dan dit), vind ik het toch bijzonder dat je op een forum zit en daar zoekt naar plekken waar je nog meer kunt winnen. Voor mij is een winactie echt een manier om vaste lezers en nieuwe lezers te bedanken. Als je een deelnemer bent die aan elke willekeurige prijsvraag meedoet, kaap je de prijs weg voor de neus van iemand die het verdient. Toch jammer dat mensen soms zo inhalig zijn. Bovendien wat moet je met al die barbecues, hangmatten, spelletjes, bioscoopkaartjes en goodiebagpakketten? Waarom willen sommige mensen altijd meer?

Je herkent deze deelnemers vaak aan het standaard antwoord, dat ze totaal niet betrokken zijn bij je blog en onmiddellijk weg zijn na het aflopen van de prijsvraag én de voorwaarden absoluut niet lezen.

Persoonlijke en nare berichtjes sturen

Of je er al over nagedacht hebt hoe je X gaat compenseren, omdat de beloofde prijs nog niet binnen is bijvoorbeeld.

Ik kreeg een keer een berg onzin over me heen, omdat het PR bureau het pakket nog niet had verstuurd. Daar had ik op dat moment dus weinig mee van doen, maar volgens een buitenstaander moest ik haar wel compenseren. En dat terwijl ik haar, in mijn ogen, keurig had uitgelegd dat het nog even kon duren. Blijkbaar was haar ervaring anders… Maar goed, feit blijft dat het natuurlijk belachelijk is als mensen zich zo laten kennen om een prijs. In welke wereld leef je als je meent dat iemand daadwerkelijk recht heeft op een cadeau? En waarom insinueer je dan meteen dat je er niet alles aan doet om deze persoon te helpen en alles in orde te maken? Ik vind dat hier echt geen enkel excuus voor is.

Wat is het gekste dat jij ooit hebt meegemaakt tijdens het organiseren van een winactie?

Volg je Bloggen baart kunst al via Instagram?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *